Produse

Colorarea profesională a părului cu vopsea fără amoniac – rezistență și intensitate fără degradare

Printre ritualurile de îngrijire a părului se numără și vopsirea acestuia. Fie că te-ai hotărât să îl vopsești din cauza firelor albe, fie că vrei să îți schimbi sau să îți reîmprospătezi culoarea, ești mereu în căutarea celei mai bune vopsele care să îți ofere rezultatul promis, dar care să fie și delicată cu firele de păr și cu scalpul.

Dacă nu vrei niciun compromis atunci când îți vopsești părul, citește în continuare  care sunt beneficiile vopselei fără amoniac, de ce ar trebui să o alegi în detrimentul celei cu amoniac, dar și care sunt cele mai bune branduri care nu numai că îți vor aduce rezultatele scontate, dar pe care vei vrea să le folosești mereu și mereu.

Alege din gamele speciale de colorare a părului disponibile pe Haircare.ro și scapă de problema părului deteriorat din cauza amoniacului.

vopsea profesionala fara amoniac

Ce este, de fapt, vopseaua de păr fără amoniac?

Vopseaua fără amoniac este produsul de colorare a părului care nu conține amoniac, substanța care a stat la baza colorării și care a dominat industria pentru mult timp. Deși are anumite avantaje, efectele sale nocive asupra părului, scalpului și a sănătății în general au determinat oamenii de știință să se găsească o alternativă cu o eficacitate comparabilă, dar fără efecte adverse.

Noua tehnologie are în componență MEA (monoetanolamină), o substanță care conține și alcool și care funcționează ca un adjuvant alternativ de pH în coloranții pentru păr. Aceasta este combinată cu uleiuri emoliente, ceea ce face amestecul să fie unul plăcut pentru fibra capilară și scalp.

vopsea profesionala fara amoniac

Vopsea cu amoniac versus vopsea fără amoniac

În mod evident, vopseaua fără  amoniac are un impact mult mai pic asupra părului, și nu îl degradează așa cum se întâmplă în cazul celei cu amoniac.

Amoniacul a fost, pentru mult timp, un ingredient foarte important din componența vopselelor profesionale de păr deoarece el era cel care făcea posibilă o colorare mai intensă și mai durabilă.

El acționează prin eliminarea parțială a culorii naturale a părului și prin deschiderea suprafeței firului de păr astfel încât pigmenții de vopsea să pătrundă adânc fără să fie necesară decolorarea.

vopsele profesionale fara amoniac

Amoniacul a fost cel care a facilitat colorarea părului prin modificarea nuanței fără ca aceasta să se estompeze după doar câteva spălări. Cu toate acestea, amoniacul areefecte secundare. Primul contact este neplăcut din punct de vedere olfactiv. Mirosul său înțepător poate să fie de nesuportat pentru unele persoane. Mai mult, amoniacul poate să irite scalpul, pielea și este foarte dăunător pentru ochi.

Tocmai aceste dezavantaje au impus industriei colorării părului să dezvolte tehnologii alternative care să fie la fel de performante, dacă nu chiar să aibă rezultate mai bune și să elimine amoniacul din compoziție. Treptat, cantitatea de amoniac a fost redusă, dar în prezent sunt disponibile întregi game de vopsea care oferă calitate și acoperire fără ingredientul care a dominat industria pentru decenii întregi.

vopsea de par fara amoniac

Diferența față de vopselele fără amoniac din comerț

În comerț sunt disponibile multe vopsele de păr cu formule fără amoniac, care promit, însă nu toate oferă cele mai bune rezultate. Cele pe care le găsești pe rafturile magazinelor sunt, de cele mai multe ori, cele care promit schimbări uimitoare de culoare ori o rezistență sporită. Cu toate acestea, ele nu oferă decât o parte dintre beneficiile pe care le promovează.

Pe de altă parte, vopseaua profesională care de obicei este aplicată de stiliști la salon, este net superioară din mai multe motive precum:

  • Cantitatea de substanță activă. Substanțele folosite nu numai că sunt într-o concentrație mai mare, dar ele sunt de o calitate superioară.  
  • Eficiență sporită. Pentru că sunt mai calitative, produsele profesionale sunt mult mai benefice și mai blânde cu părul.
  • Lipsa ingredientelor toxice. Sulfații, parabenii și siliconii nu se mai află de mult timp în componența unor branduri profesionale de renume.
  • Intensitatea pigmenților. Pigmenții sunt de cea mai bune calitate și sunt foarte concentrați pentru ca rezultatele să fie unele pe măsura așteptărilor.
  • tehnologii inovatoare. Pentru că folosesc cele mai noi tehnologii și investesc mereu în inovație, brandurile profesionale sunt cu un pas înaintea competitorilor care vând la scară largă. Industria profesională de tonul la propriu în materie de tendințe.

vopsea fara amoniac

Cele mai bune mărci de vopsea fără amoniac

De cele mai multe ori, brandul face diferența în rezultatele pe care le obținem, fie ce este vorba de îngrijirea părului, a tenului sau a corpului. Iată care sunt mărcile favorite ale stiliștilor în materie de colorare a părului:

Alfaparf Milano

Alfaparf Milano este un brand cunoscut pentru seriozitatea cu care tratează toate problemele legate de părul femeilor. În materie de colorare a acestuia, Alfaparf a dus la următorul nivel conceptul deoarece a dezvoltat de-a lungul timpului soluții de colorare precum pigmenții puri, vopsea permanentă și foarte multe nuanțe, printre care și unele extravagante cu aplicare directă pe părul natural și cu efect vizibil.

Gama Colorwear este destinată celor care vor să își coloreze părul fără amoniac, dar să se și bucure de o paletă foarte mare de culori. Acestea sunt moderne și versatile și se pot combina pentru a obține nuanțe unice. Formula magică a gamei are 56 de nuanțe, un intensificator de deschidere și 2 activatori, ceea ce presupune că se pot obține până la 150 de culori.

vopsea profesionala fara amoniac

Alfaparf Milano Colorwear – Disponibilă aici!

Gama Precious Nature conține vopsea permanentă fără amoniac ce repară firele de păr în timpul colorării. Vopseaua este disponibilă în foarte multe nuanțe naturale și este îmbogățită cu lapte de orez și zahăr pentru o hidratare completă. Tonurile rămân nealterate chiar și la o lună de la colorare și sunt rezistente la plajă. Gama Precious Nature este una extrem de bogată în culori cu 5 familii de culori în 49 de nuanțe, toate cu ingrediente naturale.

vopsea profesionala fara amoniac

Alfaparf Milano Precius Nature – Disponibilă aici!

Pigmenții ultraconcentrați Alfaparf sunt completați de 6 tratamente de bază. Aceștia se modifică în funcție de pH-ul mediului înconjurător, dacă este alcalin sau acid, ceea ce înseamnă că lucrează la fel de bine în orice combinație.

În salon ei sunt introduși la fiecare serviciu efectuat pentru a adăuga o doză de culoare, pentru intensificare sau pentru a da strălucire unei culori. Poți să alegi din cele 12 nuanțe, iar multitudinea de modalități de utilizare și versatilitatea îi fac ideali pentru crearea multor look-uri. Mai mult, ei pot fi folosiți și acasă, dar trebuie completați de trei șampoane specifice și 3 măști din gama Pigments.

vopsea profesionala fara amoniac

Pigmenții Alfaparf Milano – Disponibili aici!

Crema colorantă B.App

Crema colorantă B.App fără amoniac garantează acoperirea firelor albe în proporție de 100%. Aceasta este îmbogățită cu keratină, colagen și elastină care lasă părul moale și elastic după vopsire. Aceasta este disponibilă în două nuanțe, blog deschis cenușiu și blond deschis.

vopsea profesionala fara amoniac

Vopsea permanentă B.App – Disponibilă aici!

Londa

Londa duce colorarea părului la un nou nivel și propune culori îndrăznețe, rezistente și cu o estompare treptată. Gama Color Switch îți permite o schimbare permanentă de look în 7 nuanțe: YIPPEE! YELLOW, OK! ORANGE, ROAR! RED, MY! MAGENTA, VIP! VIOLET, BANG! BLUE, GO! GREEN.Poți să alegi și culori pastelate dintre Pastels Pop! Pink , Mammamia! Mint, Cute! Coral ori Crush! Celeste.

vopsea profesionala fara amoniac

Vopsea semi-permanentă Londa – Disponibilă aici!

În funcție de rezultatul și intensitatea pe care vrei să le obții, poți să aplici vopseaua Londa pe părul alb, părul blond natural de la treapta 6 în sus, părul complet decolorat, părul decolorat prin tehnici Freehand ori șuvițe clasice. Poți să aplici nuanța pură sau să amesteci cu alte nuanțe ori cu CHEERS! CLEAR ca să diluezi intensitatea.

vopsea profesionala fara amoniac

Vopsea semi-permanentă Londa – Disponibilă aici!

Oro del Marocco

Dacă părul tău este deshidratat, casant sau degradat ori vrei să îl protejezi și hidratezi intens în timpul procesului de colorare, specialiștii de la Oro del Marocco au creat o gamă de vopsea de păr cu o formulă avansată, fără amoniac, care oferă culori vibrante. Toate cremele colorante conțin ulei organic de argan, iar lipsa totală a amoniacului face ca această cremă colorantă să fie ideală pentru părul fragil și sensibilizat.

vopsea profesionala fara amoniac

Vopsea Oro del Marocco – Disponibilă aici!

Beneficii și avantaje ale colorării părului cu vopsea fără amoniac

Dacă de multe ori te-ai aflat în situația în care ai avut de ales între o vopsea ce conținea amoniac și una fără această substanță și nu ai știut ce să faci, iată de ce de acum încolo poți să iei, mai degrabă, în considerare cea de-a doua variantă.

1. Oferă durabilitate și rezistență la spălare

Vopseaua fără amoniac oferă acum aceleași rezultate precum cea cu amoniac, dar cu câteva avantaje. Nu trebuie să te temi că părul tău va reveni la culoarea inițială după doar câteva spălări. Vopselele fără amoniac folosesc cel mai adesea alternativa MEA (monoetanolamină).  Acesta este un sistem de colorare pe bază de ulei care deschide ușor firul de păr. În acest fel, pigmentul pătrunde în fibra capilară și culoarea rezistă pentru o perioadă îndelungată, de până la 3 luni. Mai mult, vopselele care nu conțin amoniac sunt mai blânde cu firul de păr, nu îl deteriorează și nu îi creează textura aceea uscată care îți dă bătăi de cap ori de câte ori folosești o vopsea cu amoniac.

Indiferent dacă îți vopsești părul la un salon sau vrei să folosești vopseaua acasă, varianta fără amoniac este mereu cu un pas înaintea celeilalte. Nici nu vei simți faptul că părul foarte încărcat, ci textura sa va fi naturală și cât se poate de ușoară.

vopsea profesionala fara amoniac

2. Îți poți decolora și colora părul fără să îl arzi

Decolorarea părului fără amoniac este posibilă tocmai datorită avansului tehnologic. Nu de puține ori decolorarea este asociată cu degradarea părului, tocmai de aceea acesta este un procedeu executat de profesioniștii cu ani de experiență care știu că dozajul și produsul folosit joacă roluri cruciale.

Tocmai pentru că procedeul merită o atenție sporită, folosește produse fără amoniac pe care le aplică stilistul.

Specialiștii de la CECE Sweden au dezvoltat formula unei pudre decolorante fără amoniac care îți oferă posibilitatea să îți deschizi nuanța părului cu până la 7-8 tonuri.

pudra decoloranta fara amoniac

Pudră decolorantă fără amoniac – Disponibilă aici!

3. Colorarea fără amoniac este sigură și în timpul sarcinii și alăptării  

Perioada sarcinii este una dintre cele mai frumoase din viața unei femei. Cu toate acestea, există numeroase întrebări referitoare la colorarea părului în cele 9 luni de sarcină, dar și în perioada alăptării care poate să se prelungească până la 2 ani.

Deși nu există consens între medici și nu toate studiile nu au arătat clar o corelație între boli ale bebelușilor și colorarea cu vopseaua fără amoniac, nu ar trebui să îți asumi niciun risc. Bineînțeles că acest interval de timp nu va unul de de neglijență, ci dimpotrivă. Poți să o faci în mod responsabil atât pentru corpul tău, dar și pentru dezvoltarea optimă a fătului.

Alternativa în materie de colorare a părului este vopseaua fără amoniac. În acest fel te asiguri că mirosul înțepător al vaporilor de amoniac nu îți va provoca amețeli ori greață și că bebelușul tău crește în siguranță.vopsea fara amoniac

4. Formula fără amoniac nu afectează structura părului

Pentru că amoniacul modifică PH-ul părului, structura părului are și ea de suferit. Cu alte cuvinte, fibra capilară se usucă, părul devine lipsit de strălucire și capătă un aspect nenatural.

Alternativele profesionale fără această substanță vin cu asigurarea că te vei putea bucura nu doar de culoarea dorită, ci și de o stare excelentă a părului și de strălucire pentru multe luni de la vopsire.

Ce tipuri de vopsele de păr fără amoniac există?

Dacă până acum ți-am prezentat în detaliu care sunt aspectele pe care să le iei în considerare înainte să îți alegi vopseaua, e timpul să știi care sunt tipurile de vopsea și să o cumperi pe cea care se potrivește nevoii tale. Exista 3 tipuri de vopsea de par fără amoniac, în funcție de durabilitatea pe păr și formula:

Vopsea permanentă fără amoniac (durează până la 25 de spălări)

Vopseaua permanentă a fost mult timp asociată cu cea în a cărei componență se găsea și amoniacul. Este drept că acest lucru mai este valabil și în prezent, însă noile tehnologii permit ca vopseaua să fie la fel de eficientă și în lipsa ingredientului cu miros înțepător.

Avantajul acesteia este faptul că poate să fie aplicată pe tonuri diferite și datorită gradului mare de acoperire, face față cu brio schimbării.

Vopseaua permanentă pătrunde în fibra capilară, poate să deschidă culoarea fără decolorare și acoperă foarte bine firele de păr alb. Dacă vrei o schimbare de lungă durată, alege gama Precious Nature de la Alfaparf Milano, vopseaua B.App sau Pigmenții ultraconcentrați de la Alfaparf. Pentru părul blond poți să încerci vopseaua profesională Oro del Marocco.

vopsea de par fara amoniac

Vopsea semi-permanentă fără amoniac (până la 15 spălări)

Vopseaua semi-permanentă se deosebește de cea permanentă prin rezistență. Cea dintâi rezistă la mai puține spălări deoarece nu pătrunde foarte adânc în firul de păr. Este asociată, de cele mai multe ori, cu nuanțele mai colorate care se aplică pe părul alb, decolorat, sau în nuanțe foarte deschise. Alege din multitudinea de culori de la Londa și Alfaparf Colorwear.

Vopsea de păr cu o cantitate foarte redusă de amoniac

Dacă ai încercat vopseaua cu amoniac și a fost pentru tine o experiență utilă, poți să încerci o vopsea profesională cu un dozaj scăzut de amoniac ce îți va aduce rezultate foarte bune.

Vopseaua CECE of Sweden din face parte din  gama CECE of Sweden care este una medicinală și care este alegerea multor stiliști din saloanele profesionale.

vopsea profesionala fara amoniac

Vopsea Cece Color Sense – Disponibilă aici!

vopsea profesionala fara amoniac

Vopsea Cece Color Cream – Disponibilă aici!

Cum îți alegi culoarea vopselei de păr fără amoniac potrivită?

Acoperirea părului alb cu vopsea fără amoniac

După cum spuneam, dacă vrei să îți colorezi părul cu ajutorul unei tehnologii inovatoare care să nu îți afecteze sănătatea părului, nu trebuie să îți faci grijă că vopseaua fără amoniac nu va trece cu brio testul părului alb, ci din contră. Alege vopsea permanentă de la branduri profesionale care au dat rezultate atât la saloane, dar și acasă și te vei asigura că firele de păr alb vor fi acoperite.

Colorarea părului șaten

Dacă vrei să îți colorezi părul șaten și nuanța actuală este mult mai închisă, trebuie să știi că deși puterea de deschidere a acesteia este de până la trei tonuri, nu vei reuși să faci o schimbare foarte mare dacă nu îl decolorezi înainte.

Sunt multe nuanțe de șaten, dar întotdeauna ia în considerare faptul că culoarea actuală a părului influențează nuanța pe care o vei avea după colorare. Poți să controlezi acest aspect și prin intermediul timpului pe care îl petreci cu vopseaua pe păr. De obicei, vopseaua profesională are pigmenți puternici, iar acest lucru îți garantează că rezultatele sunt cele la care te-ai așteptat. Dacă nu te descurci, apelează la un profesionist care te va ajuta să ajungi la nuanța pe care ți-ai dorit-o dintotdeauna.

Cele mai bune produse pe care stiliștii le folosesc în saloare sunt cele din gama Precious Nature de la Alfaparf Milano, vopseaua B.App sau Pigmenții ultraconcentrați de la Alfaparf.

vopsea profesionala fara amoniac

Colorarea părului blond

Dacă ești destul de norocoasă ca părul tău natural să fie blond, atunci ai scăpat de procesul decolorării. Dacă nu, există multe produse pe care poți să le folosești și care să nu îți degradeze părul.

Vopselele fără amoniac în nuanțe de blog gri sau blond cenușiu pot să fie unele dintre preferatele tale, mai ales că sunt acum în trend. Pentru că sunt ton pe ton, le vei adora.

Dacă vrei să îți schimbi drastic înfățișarea, nuanțele naturale de șaten și ori cărămizii vor prinde foarte bine pe nuanța ta.

Dacă vrei să îți menții culoarea sau să îți reîmprospătezi rădăcinile, folosește fără grijă vopseaua fără amoniac. Încearcă vopseaua profesională Oro del Marocco.

Nuanțarea părului blond cu vopsele funky și stridente

Poți să obții și look-uri mai îndrăznețe în culori stridente pe care poți să le aplici direct pe părul blond sau cel decolorat în prealabil. Fie că alegi pigmenții Alfaparf sau crema colorantă Londa, rezultatele vor fi unele la fel de intense precum cu vopseaua ce conține amoniac.

De la Londa poți să alegi următoarele nuanțe: YIPPEE! YELLOW, OK! ORANGE, ROAR! RED, MY! MAGENTA, VIP! VIOLET, BANG! BLUE, GO! GREEN.Poți să alegi și culori pastelate dintre Pastels Pop! Pink , Mammamia! Mint, Cute! Coral ori Crush! Celeste.

De la Alfaparf poți să alegi din nuanțele din gama Colorwear.

vopsele profesionale fara amoniac

Cum să îți menții culoarea părului pentru mai mult timp cu produse profesionale

Colorarea este doar primul pas în ritualul de îngrijire al părului, dar știi că pentru un look mereu impecabil, trebuie să ai grijă constant de părul tău. După ce ți-ai răsfățat părul cu vopsea de păr fără amoniac, este timpul să îl întreții cu produse profesionale care să îi mențină strălucirea, flexibilitatea și rezistența. Iată ce produse complementare poți să folosești:

sampon pentru protectia parului vopsit

Șampon Alfaparf pentru protecția părului vopsit – Disponibil aici!

ulei pentru mentinerea parului vopsit

Ulei Kerastase pentru menținerea părului vopsit – Disponibil aici!

masca profesionala pentru par vopsit

Masca Morrocanoil pentru menținerea culorii părului vopsit – Disponibilă aici!

Dacă până acum ți-ai vopsit părul cu produse care te-au dezamăgit sau care ți-au degradat părul, este timpul să faci o schimbare și să alegi dintre vopselele de păr profesionale fără amoniac disponibile pe Haircare.ro. Alege să porți culoarea care te reprezintă, te scoate din monotonie și te pun în valoare. Pune-ți imaginația la lucru, posibilitățile sunt infinite!

Comentarii

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?