Produse

Sfaturi și recomandări de produse pentru un păr fără volum

Un păr fără volum are nevoie de o îngrijire specială și de produsele profesionale potrivite. Pentru a obține rezultate spectaculoase, nu este suficient să cumperi primul șampon pe care scrie „Sampon pentru volum” de pe piață.

Trebuie să ții cont de faptul că părul fără volum se împarte, la rândul lui, în mai multe categorii. De aceea, este important să identifici din ce categorie face parte părul tău, pentru a folosi produsele de îngrijire potrivite și pentru a afla ce trucuri să aplici pentru a obține mai mult volum.

Tipuri de păr fără volum

Păr fără volum cu tendință de îngrașare

Acest tip de păr este cel mai întâlnit tip de păr fără volum și, de regulă, este și lipsit de strălucire.  Părul are tendința de îngrășare din cauza acumulării de secreții naturale din glandele sebacee din scalp.

Încearcă un șampon cu ingrediente naturale active, care controlează glandele sebacee hiperactive. Șamponul Naturaltech Rebalancing de la Davines normalizează producția de sebum, păstrând scalpul curat fără a stimula secreția de sebum.

Păr uscat fără volum

Acest tip de păr este destul de greu de întreținut, deoarece are nevoie de hidratare intensivă, dar fără a îngrășa și a îngreuna firul de păr.

Pentru un păr bogat și sănătos, poți acționa și din interior cu ajutorul suplimentelor cu aminoacizi pentru volum de la Hairfinity.

Păr gras la rădăcini și uscat la vârfuri

Părul uscat la vârfuri are nevoie de hidratare intensivă doar pe lungime, nu și la rădăcină. De regula, acesta se tratează cu uleiuri sau seruri speciale pentru varfuri uscate.

Pentru vârfuri uscate, îți recomandăm Uleiul Botanic pentru Hidratare cu 100% ingrediente naturale de la Hairfinity. Nu conține sulfați, silcon, parabeni, uleiuri minerale sau petroleum.

Sfaturi pentru un păr fără volum

Folosește un șampon și un balsam pentru păr fără volum fără sulfați

Încearcă sa eviți produsele pentru ingrijirea părului ieftine, care, de regulă, conțin ingrediente dăunatoare, chiar dacă, pe termen scurt, ai impresia că îți fac părul să arate bine. Pe termen lung, aceste produse ar putea chiar să îți deterioreze părul. Te sfătuim să optezi pentru un șampon și un balsam fără sulfați și fără parabeni.

Încearcă produsele din gama Wella Invigo Volume Boost cu extract de bumbac și polimeri de volum. Polimerii Spring Force înconjoară fibrele de păr și ajută la crearea celui mai voluminos aspect în timpul uscării.

Folosește corect balsamul pentru păr fără volum

Evită să aplici balsamul la rădăcina părului. Balsamul, folosit în exces, va îngreuna părul, iar acesta va pierde din volum. Pentru a avea un păr mai bogat, ține minte să aplici balsamul numai pe vârfuri.

Încearcă balsamul pentru volum de la Artego Good Society. Acesta întărește firele de păr, sporește efectul de volum, hidratează părul și îi oferă un aspect catifelat.

Șamponul uscat – un truc rapid pentru un păr cu volum

Un truc pentru a obține mai mult volum este de a folosi un șampon uscat, chiar daca părul tău este curat. Un șampon uscat va aduce un plus de volum unui păr subțire, deoarece are în compoziție particule care oferă volum.

Poți încerca un șampon uscat de la cea mai cunoscută marcă de produse profesionale pentru păr din Italia, Alfaparf. Samponul uscat Style Stories curăță cu ușurință părul și îi conferă un volum de până la 48%.

Usucă-ți părul în mod natural

Pentru a avea un păr cu mai mult volum, încearcă să îți lași părul să se usuce în mod natural. Însă, dacă ești nevoită să folosești un uscător de păr, folosește neapărat un difuzor și stai cu capul în jos când îl usuci pentru un plus de volum. Ai grijă însa și la temperatura aerului, un aer prea fierbinte îți va deteriora părul și ii va afecta aspectul.

Folosește o spumă de păr pentru volum

Acum se găsesc pe piață foarte multe spume de păr pentru volum care te pot ajuta. Alege una de calitate și aplic-o cu degetele pe părul umed, după spălare. Ai grijă însă să nu folosești spuma în exces, pentru că îți vei încărca părul, va deveni mai greu și își va pierde din volum.

Daca vrei să folosești o spumă cu ingrediente naturale, fără parabeni sau coloranți, îți recomandăm spuma pentru volum de la Davines.

Alege lungimea potrivită pentru tipul tău de păr

Chiar dacă îți place părul lung, acesta, de regulă, are mai puțin volum datorită greutății sale. Un păr mai scurt, tuns în scări, poate crea iluzia unui păr bogat și voluminos.

Alege o perie de păr potrivită pentru un păr fără volum

Sunt foarte multe tipuri de perii pe piață, dar un stilist profesionist îți poate recomanda, în funcție de tipul tău de păr, instrumentul de pieptanare potrivit. Ceea ce ar trebui să știi este că, cu cât o perie este mai mare și mai rotundă, cu atât părul tău își va pierde din volum la pieptanare și va fi mai plat.

Optează pentru bigudiuri pentru volum

Dacă vrei să obții mai mult volum, poți să îți pui părul pe bigudiuri. Cele mai bune pentru volum sunt cele mari, care îți ridică părul de la rădăcină și cu ajutorul cărora obții bucle generoase. Ține minte să rulezi buclele doar în interior și să împarți părul în straturi, folosind bigudiuri diferite pentru șuvițele interioare și cele exterioare.

Schimbă-ți coafura cât mai des

Pentru un efect instant de volum, un truc simplu este să îți schimbi cărarea părului în direcția opusă față de cum o ții în mod obișnuit.

Un alt truc este să îți împletești părul și apoi să tragi de fiecare parte a cozii pentru a lărgi strânsoarea. Astfel, vei crea iluzia de coadă împletită cu mai mult volum.

Un păr ondulat întotdeauna va avea mai mult volum decât unul drept, lipit de cap. Pentru onduleuri lejere, poți să îți prinzi seara părul într-un coc în creștetul capului, iar dimineața cand îl vei desprinde, va fi plin de volum.

Dacă vei folosi produse de calitate, special create pentru un păr fără volum și vei ține cont de sfaturile de îngrijire de mai sus, ai toate șansele să te bucuri de un păr sănătos și plin de volum.

Comentarii

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?