Produse

Produsele Alfaparf Milano: Ce trebuie să știi despre experiența italiană de îngrijire și vopsire a părului

Știm că vrei să alegi doar cele mai bune mărci de îngrijire a părului și că vrei să fii mereu la curent cu cele mai noi tendințe și cele mai inovatoare produse. Așa că astăzi îți propunem să afli cât de bună este marca Alfaparf Milano, unul din cele mai recunoscute branduri de produse profesionale pentru păr, venită din inima Italiei, Milano.

Mai exact, ți-am pregătit un review complet despre produsele Alfaparf Milano ca să afli totul despre calitatea lor. De la istoria brandului, tehnologia din spatele fiecărei game, până la cum este folosit în saloane de către cei mai buni stiliști și cum să folosești aceste produse profesionale acasă, din acest ghid vei ști la ce să te aștepți de la ele. Bineînțeles, fără să îți scazi exigențele.

Află în continuare care sunt cele mai bune produse Alfaparf și cum să le folosești ca să ai parte de o experiență ca la salon și rezultate de top.

review produse de par Alfaparf Milano

Alfaparf Milano: Povestea celei mai importante mărci profesionale din Italia

 „În fiecare secundă, în toată lumea, o femeie iese din salonul de coafură purtând una din culorile noastre” –  este sloganul cu care brandul se mândrește.  Pentru ca acest lucru să fie posibil, Alfaparf a trebuit să inoveze și să dezvolte mai multe tehnologii pe care le-a brevetat de-a lungul timpului prin produse pentru îngrijirea părului și pentru coafat.

De peste 30 de ani, numele Alfaparf a devenit sinonim cu cele mai importante mărci producătoare de produse profesionale pentru păr din lume. Acum brandul are game de produse special dedicate vopsirii, colorării, styling-ului și îngrijirii. Milioane de persoane, din Europa până în Asia, le folosesc zilnic produsele.

Brandul colaborează constant cu stiliștii și saloanele de înfrumusețare pentru a fi conectați permanent la cerințele pieței și la tendințe. Cu 5 fabrici de producție, 23 de academii comerciale și 300.000 de clienți în întreaga lume, Alfaparf Milano a devenit astfel un nume de încredere în industria frumuseții.

pareri Alfaparf milano

Cele mai bune produse profesionale din catalogul Alfaparf Milano

Niciun șampon, balsam sau fluid Alfaparf Milano nu conține parabeni, sulfați, parafine, uleiuri minerale sau alergeni.

Dacă vrei să îți răsfeți părul cu o îngrijire de calitate și cu o stilizare modernă italiană, nu vei greși dacă alegi dintr-o gamă largă de șampoane, balsamuri, măști regeneratoare, seruri de reparare, geluri de coafat, fixative, ceară și alte produse ale brandului Alfaparf Milano, pentru orice nevoie a părului.

Să luăm fiecare categorie de produse pe rând:

1. Vopselele de păr și pigmenții Alfaparf Milano

Pigmenți ultraconcentrați

Sub denumirea „OFICINA DEL COLORE”, Alfaparf a creat mai multe soluții de colorare a părului, precum pigmenți puri, dar și vopsea permanentă și o gamă dedicată culorilor extravagante cu aplicare directă pe părul natural și efect vizibil.

Pigmenții ultraconcentrați sunt completați de 6 tratamente de bază. Aceștia se modifică în funcție de PH-ul mediului înconjurător, dacă este alcalins sau acid, ceea ce înseamnă că lucrează la fel de bine în orice combinație.

În salon ei sunt introduși la fiecare seviciu efectuat pentru a adăuga o doză de culoare, pentru a intensificare sau pentru a da strălucire unei culori. Multitudinea de modalități de utilizare și versatilitatea i fac ideali pentru crearea multor look-uri. Mai mult, ei pot fi folosiți și acasă, dar trebuie completați de trei șampoane specifice și 3 măști din gama Pigments.

Vopselele Alfaparf „Evolution of the Color”

Evolution of the Color este gama concepută pentru colorarea părului și pentru atingerea celor mai bune rezultate. Aceasta include 125 nuanțe, iar fiecare tub are 60 de grame.

Pentru cea mai bună experiență a colorării, Alfaparf a dezvoltat o tehnologie 3D cu 3 componente exclusive, în trei etape facil de urmat. Cu un procent foarte mic de amoniac, de numai 1%, vopseaua Alfaparf acoperă foarte bine firele de păr, inclusiv pe cele albe, culoarea se păstrează, iar puterea de deschidere este de până la 3 tonuri.

Cele 125 nuanțe sunt grupate astfel: platinum, super intensificatoare de deschidere, contrastante, corectoare.

Gama de vopseluri de par Alfapar Evolution of the Color folosește nu una, ci trei tehnologii de colorare și protecție:

 • Multi Lamellar Vehicle – permite pigmenților să pătrundă adânc în structura firului de păr. Astfel, părul este protejat, culorile rezistă și acesta este suplu, neîncărcat și poate se poate pieptăna ușor.
 • Hyaluronic Acid – acesta creează un film protector în jurul firului de păr, îl menține hidratat și totodată asigură o uniformitate a culorii.
 • Hyper Intense Color System – micropigmenții cristalizați permit o mai bună concentrare și stabilitate a culorii de păr, de aceea culorile vor ieși extrem de intense și strălucitoare.

Oxidanții „OXID’O”

OXID’O  este gama de oxidanți cremă cu peroxid de hidrogen prin intermediul căreia amestecul colorant devine mai cremos, aplicarea vopselurilor este mai ușoară, mai precisă și mai bine delimitată. Acesta este disponibil în patru concentrații și nu conține parabeni, parafină sau uleiuri minerale.

Datorită formulei îmbogățite cu Elicos, oxidanții atenuează alcalinitatea vopselei, făcând-o mai puțin agresivă pentru pielea capului. Oxidanții formează un film lipidic emolient pe piele, ceea ce garantează confortul aplicării, dar și o maximă protecție.

Vopselele ton pe ton, fără amoniac „Colorwear”

Gama Colorwear este destinată celor care vor să își coloreze părul fără amoniac, dar să se și bucure de o paletă foarte mare de culori. Acestea sunt moderne și versatile și se pot combina pentru a obține nuanțe unice. Formula magică a gamei are 56 de nuanțe, un intensificator de deschidere și 2 activatori, ceea ce presupune că se pot obține până la 150 de culori.

Gama Revolutuon este una care se bazează pe colorarea directă cu 8 nuanțe care se combină între ele. Formula Clear creată de Alfaparf presupune diminuarea tonurilor intense și crearea de tonuri deschise pastel.

Descoperă toate vopselele nuanțatoare fără amoniac din catalogul Color Wear!

 

2. Tratamentele pentru îndreptarea sau ondularea permanentă a părului

Gama Keratin Therapy Lisse Design

Gama Keratin Therapy Lisse Design conține produse concepute pentru a îndrepta progresiv părul cu ajutorul keratinei. Acestea pot fi folosite la salon, de către stiliști profesioniști, dar și acasă, iar rezultatele se pot menține până la trei luni.

Principalul atu este complexul Kera-Collagen care conține keratină hidrolizată, colagen, proteine cuaternare și ulei de babassu.

Gama Keratin Therapy Lisse Design conține complexul Kera-Collagen care conține keratină hidrolizată, colagen, proteine cuaternare și ulei de babassu și care a fost creat pentru a da rezultate excelente atât la salon, dar și acasă.

Gama Hydratexture

Gama Hydratexture este un sistem care ajută la ondularea sau îndreptarea permanentă a părului într-un mod facil și flexibil.  Datorită capacității de absorbție, particulele absorbante pot reține apa în interiorul firului de păr (apa reprezintă 32% din structura părului) și, împreună cu ea, principalele celule responsabile cu ruperea punților de sulf.

Acest lucru permite Hydra Texture să exceleze la întinderea părului dar și la hidratarea permanentă pe toată durata procesului.

3. Produse de îngrijire a părului

Gama Precious Nature

Gama Precious Nature este precum un meniu italian de hrănire a părului ce conține nu mai puțin de șase ingrediente naturale și nu conține sulfați, parabeni, parafină, uleiuri minerale, vopseluri sintetice sau alergeni. Cele trei subgame sunt pentru păr vopsit, pentru păr ondulat și & creț și penrtu păr lung & drept.

În gama Precious Naturei vei găsi 3 tipuri de produse:

 • Produsele pentru păr vopsit cresc intensitatea culorii cu 25% pentru cel puțin 12 spălări. Datorită conținutului de ulei de migdale bogat în emolienți, părul este hidratat și îngrijit. Esența de fistic are rol de antioxidant și este foto-protectoare, ceea ce îi conferă părului  durabilitate, intensitate și strălucire pentru o lungă durată.
 • Produsele pentru părul ondulat sau creț ajută la obținerea unor bucle definite și a onduleurilor, fără a îngreuna părul. Buclele devin cu 15% mai definite pe o durată de până la 3 zile, iar părul rebel este potolit cu ajutorul extractului de strugure care crește, de asemenea, și elasticitatea buclelor. Lavanda ajută la definirea buclelor și a onduleurilor și controlează volumul.
 • Precious Nature pentru părul lung și drept este creat pentru a-l face neted și suplu și are efect de netezire cu 20% mai mare. Extractul de portocale face ca părul să fie strălucitor de la rădăcină până la vârfuri.

Gama Semi di Lino

Mai mult decât o gamă de produse, Semi din Lino este un program de înfrumusețare.

Toate produsele din această gamă conțin două complexe de ultimă generație care oferă strălucire părului și protejează culoarea: Complexul Shine Fix și Complexul Color Fix. 

Gama de îngrijire Semi di Lino protejează părul și culoarea prin intermediul tehnologiilor Complex Shine Fix și Complex Color Fix. Pentru volum, Alfaparf a brevetat complexul Hyper Volume care oferă susținere părului, astfel încât acesta să aibă un volum compact.

Iată cele 6 tipuri de produse din gama Semi di Lino:

 • Semi di Lino Diamond – este dedicat părului normal care nu necesită tratament pentru o anumită problemă și oferă strălucire de durată, culori intense ce sunt protejate în timp. Toate produsele au o formulă echilibrată, delicat și un concetrat puternic care revitalizează firul de păr, îi oferă combinația corectă de elemente necesare. Datorită vitaminelor A, E și F, fibra capilară capătă o nouă energie prin intermediul proprietăților antioxidante ce nu lasă fibra capilară să îmbătrânească.
 • Semi di Lino Moisture – hrănește în profunzime, de la rădăcini până la vârfuri și părul își recapătă strălucirea și aspectul mătăsos. Gama este dedicată părului uscat, care necesită un tratament specific ca să își recapete aspectul mătăsos și hidratarea, astfel încât să fie ușor de pieptănat. Părul își va recăpăta hidratarea într-un timp scurt deoarece va fi îmbogățit cu zaharuri nutritive.
 • Semi di Lino Reconstruction – este o gamă dedicată părului deteriorat și fragil care necesită tratament specific astfel încât să își recapete rezistența și elasticitatea. Șampoanele, balsamurile și fluidele sunt îmbogățite cu complexul Cortex Repair care reface părul deteriorat. Conține bambus care este fundamental pentru refacerea rezistenței și elasticității fibrelor capilare.

 • Semi di Lino Volume – oferă volum părului și este creată special pentru cel fin și fără volum care are nevoie de susținere. Formula și textura ușoară fac produsele să acționeze din interiorul fibrei capilare și de la rădăcină ca să amplifice volumul . Complexul Hyper Volume oferă susținere firelor de păr, pentru a garanta un volum compact. După numai un singur tratament, părul va fi vizibil mai dens și incredibil de ușor.
 • Semi di Lino Discipline – oferă control maxim și definire perfectă a părului, acționează intensiv și combate electrizarea, protejează împotriva umezelii, chiar și în condiții de umiditate extremă. Gama este creată pentru părul rebel care are nevoie să îți recapete strălucirea și suplețea.
 • Cu ajutorul untului de migdale, textura părului devine plăcută, iar remodelarea părului este mai ușor de obținut. Alfaparf conferă control și strălucire, nu încarcă părul, iar rezultatele se mențin până la 72 de ore.
 • Semi din Lino Scalp Care – este gama dedicată sănătății scalpului și a fost creată pentru toate nevoile, atât pentru scalpul sănătos, dar și pentru cel cu probleme, însă fără să neglijeze efectele asupra părului.

Gama Il Salone

Gama Il Salone este creată pentru îngrijirea părului și este potrivită atât pentru saloane, dar și pentru îngrijirea zilnică de acasă.

Toate produsele sunt profesionale și sunt îmbunătățite cu proteină din lapte pentru protejarea firelor de păr și cu proteină din grâu pentru ca să facă părul suplu și mătăsos. Extractul de bambus îi conferă părului atât forță, cât și flexibilitate și este ajutat și de ceramide.

Fie că este vorba de păr natural sau colorat, sănătos, degradat, sau foarte degradat, produsele din gama Il Salone se adaptează nevoilor specifice fiecărei femei.

4. Produse de Styling

Gama Semi di Lino Styling

Gama este concepută pentru a crea stiluri inovatoare și pentru a defini coafurile, dar și  pentru look-uri cât mai elegante și originale.

Produsele Alfaparf oferă cu 27% mai multă strălucire față de concurenții de pe piața produselor profesionale. Spuma de păr, spray-ul protector sau ceara, toate oferă acea atingere de final care dă strălucire coafurii. Niciun produs nu conține parafină, uleiuri naturale sau alergeni.

Gama Style Stories

Gama este concepută pentru cei care consideră că în fiecare zi este o zi specială și își aranjează părul în concordanță cu acest lucru. De la spumă de păr, până la fixativ, șampon uscat, pomadă glossy, gel sau șampon uscat, nimic nu rămâne nefolosit pentru crearea celor mai creative look-uri.

Cum poți folosi acasă produsele Alfaparf?

Produsele Alfaparf sunt ideal de folosit în salon, dar pentru ca îngrijirea să fie perfectă, este nevoie ca unele dintre acestea să fie folosite și acasă. Există mai multe tratamente pot să fie aplicate cu ușurință și de stiliști profesioniști, dar și de tine în confortul casei. Unele dintre ele au fost special create pentru îngrijire acasă, pe când altele pot fi adaptate nevoilor și sunt foarte ușor de folosit în afara saloanelor de coafură.

Iată cum poți folosi fiecare categorie de produse:

Pigmenții de colorare a părului

De regulă, această formulă este folosită în saloane deoarece procesul este destul de elaborat și intensitatea culorilor poate să fie ajutată de către stiliști cu o precizie mult mai mare. La salon poți să îți repigmentezi tonul, să îți colorezi părul sau să îi dai un plus de energie, iar acasă trebuie să ai grijă de culoare.

Pentru ca pigmenții să rămână eficienți în timp, șampoanele și măștile Alfaparf  sunt ideale de folosit acasă. Ele sunt create ca să susțină acțiunea pigmenților puri, să facă amestecul stabil în timp care să dureze până la 8 luni. Așadar, acasă, pune întreg conținutul tubului de pigmenți în șampon, agită-l bine pentru zece secunde. Pune cel de-al doilea tub de pigmenți în mască și amestecă bine cu spatula. Poți să folosești cele două combinații ca să amplifici culoarea și să menții aspectul sănătos al părului.

Cum să te vopsești acasă cu Alfaparf Evolution of the Color

Gama Revolution are 110 nuanțe împărțite astfel:

Platinum – nuanțele 11.00, 11.02, 11.10, 11.11, 11.13, 11.20, 11.21. Acestea deschid cu până la 5 tonuri. Ele sunt concepute pentru realizarea de blonduri dechise intense, strălucitoare și pastelate. Folosește oxidantul Oxid’O 40 volume (12%) și respectă raportul de 1:2 (30 ml cremă colorantă și 60 de ml oxidant). Amestecă, aplică pe păr și lasă să acționeze 50-55 de minute.

Dacă vrei să crești puterea de deschidere cu încă un ton, aplică Super Intensificatorul de Deschidere (OSP). Raportul de amestec este de 1:1 (30 g nuanță Platinum + 30 g OSP + 120 ml Oxid’O)

Dacă vrei să creezi contraste de culoare pe o bază închisă sau mediu închisă, folosește produsele Contrasti. Sunt disponibile 2 nuanțe: roșu și roșu-violet pe care poți să le aplici pe nuanțe de la 1 la 6. Raportul de diluție este de 1: 1,5. Folosește crema oxidantă Oxid’O în funcție de intensitatea dorită a culorii. Lasă-l să acționeze 15-20 de minute.

Dacă după colorare vrei să îi dai părului o nuanță puțin diferită, să o intensifici sau să neutralizezi rezultatul, aplică Corectoarele astfel:

 • 3000 – Galben: dacă vrei să accentuezi nuanțele aurii;
 • 7000 – Albastru: neutralizează nuanțele de galben și portocaliu;
 • 410 – Grafit: neutralizează reziduurile de roșu și portocaliu și intensifică tendințele de reflexii gri din seriile Cenușiu, Cenușiu Natural și Cenușiu Violet;
 • 2000 – Violet: intensifică reflexiile violete din seriile Violet Pur, Mahon și Roșu.

Poți să mai folosești și intensificatorul de deschidere pe care îl amesteci în proporții egale cu nuanțele Evolution of The Color dacă vrei să crești puterea de deschidere până la un ton, sau intensificatorul de culoare – roșu (atenție, acesta poate să fie amestecat cu toate nuanțele Evolution of the Color cu excepția celor din seria Platinum).

Produsele de îngrijire Keratin Therapy Lisse Design

Această gamă are produse concepute atât pentru salon, dar și pentru acasă.

Șamponul cu keratină curăță delicat părul și ajută la menținerea pe termen lung a efectelor cosmetice obținute prin tratamente la salon. El este completat de balsamul cu keratină, de laptele de păr cu keratină și colagen și de uleiul elixir cu efect de mătase.

Produsele de îngrijire Precious Nature

Toate cele 3 subgame sunt potrivite pentru a fi folosite acasă astfel:

 • pentru păr vopsit folosește șamponul, masca și spray-ul cu migdale și fistic
 • pentru părul ondulat sau creț aplică șamponul, masca și uleiul cu strugure și lavandă
 • pentru părul lung și drept utilizează șamponul, masca și uleiul cu smochine și portocală.

Produsele de îngrijire Semi di Lino

Gama Semi di Lino este creată pentru saloanele de pretutindeni, dar dacă vrei să le utilizezi acasă, cu atât mai bine. Fiecare subgamă are produse precum loțiune iluminatoare, uleiuri iluminatoare, mască de hidratare, spray-uri pentru netezire, volum, strălucire, în afară de șampoane, balsamuri și măști. Iată  cum le poți folosi acasă:

Dacă ai părul lipsit de strălucire, poți să apelezi la Semi di Lino Diamond

 • dacă este deshidratat poți să îl răsfeți cu Semi di Lino Moisture
 • dacă vrei să îi redai un boost, folosești Semi din Lino Reconstruction
 • pentru extra volum cea mai potrivită soluție este Semi di Lino Volume
 • iar dacă vrei să îl coafezi ușor, ai la îndemnă Semi di Lino Discipline
 • problemele scalpului sunt și ele luate în considerare cu ajutorul produselor din gama Semi di Lino Scalp Care

Concluzii

Fie că vrei să îți vopsești părul sau îl colorezi, dar nu permanent, vrei să îl protejezi, îngrijești sau să îl tratezi cu produse profesionale renumite, Alfaparf Milano are cu siguranță soluția pe care o cauți.Și pentru că are atât de multe game de produse, tratamente și combinații de culori, este imposibil să nu îți găsești inspirația. 

Consultă-te cu prietenele sau cu stilistul și alege produsele Alfaparf Milano care ți se potrivesc tipului de păr!

Comentarii

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?