Produse

Totul despre fixativ – Cum îl alegem și cum îl folosim corect

Un fixativ este produsul de styling poate cel mai des folosit atunci când ne aranjăm părul. De cele mai multe ori, însă, îl alegem după cum ne sună bine brandul sau după preț.

Majoritatea dintre noi nu stăm să ne documentăm, să citim din diferite surse informații despre un produs pentru a lua o decizie corectă. Nici nu avem timp să facem asta. De aceea, ajungem să facem achiziții bazate pe afinitatea față de un brand, pentru că ne place cum arată ambalajul sau alte criterii poate fără relevanță. Însă, pentru a avea cele mai bune rezultate atunci când folosim un fixativ, trebuie să alegem în funcție de nevoile părului nostru și nu în funcție de criteriile personale.

Acum există pe piață o varietate foarte mare de fixative de păr. Sunt spray-uri hrănitoare pentru păr uscat, creț sau vopsit. Se găsesc și variante de spray care au o acțiune protectoare, împotriva soarelui, poluării sau a umidității. Dacă ai alergii sau ești sensibilă la mirosurile puternice și la parfumuri, găsești și fixative fără parfum.

Gândește-te foarte bine ce tip de păr ai și care este obiectivul pe care trebuie să-l îndeplinească un fixativ. Dacă țintești către o coafură cu flexibilitate mare, care să se miște lejer, atunci alege un fixativ cu fixare ușoară. Dacă vrei o coafură care să reziste în orice condiții, optează pentru un fixativ cu fixare puternică. Dacă mergi la un eveniment important și ți-ai făcut o coafură foarte complicată care trebuie să reziste intactă pentru mai mult timp, atunci ai nevoie de un fixativ cu fixare foarte puternică.

Am pregătit pentru tine câteva sfaturi pentru a face alegerea corectă atunci când vrei să îți cumperi un fixativ nou

În primul rând, stabilește care este scopul pentru care vrei să cumperi un fixativ. Acesta ar trebui să fie criteriul cel mai important după care te ghidezi atunci când vrei sa cumperi un produs de styling. Vrei să obții o fixare puternică, medie, flexibila? Vrei ca părul tău să aibă mai mult volum? Vrei să definești anumite suvițe din coafura ta? Gândește-te cum îți aranjezi părul zi de zi și abia apoi stabilește ce tip de fixativ ai nevoie să folosești în mod curent.

Ar trebui să știi că un fixativ se găsește, de regulă, la majoritatea brandurilor, în trei forme de fixare: fixare slabă/flexibilă, medie și puternică. Undele branduri au si fixative cu fixare foarte puternică, ultra-puternică sau extremă pentru coafuri profesionale care au nevoie să rămână intacte pentru cât mai mult timp.

Cum alegi produsul potrivit pentru tine

În primul rând, atunci când alegi un fixativ, trebuie să te uiti la puterea de fixare. În timp ce lucrezi la o coafură îți recomandăm să folosești un fixativ slab, de lucru, cum spun hairstiliștii. În acest fel, dacă vrei să remediezi vreo șuviță care nu îți place cum stă, să poți îndepărta ușor fixativul.

Când consideri că ai finalizat coafura, aplici un fixativ care are o putere de fixare medie. În momentul acesta știi că nu urmează să mai aduci nici o modificare coafurii.

Dacă vrei o coafură care să reziste plin ploaie și furtună, participi la un concurs sau vrei să creezi un styling mai extravagant, atunci optează pentru un fixativ cu putere mare de fixare.

Grosimea firului de păr este, de asemenea, un criteriu în alegerea fixativului. Astfel, dacă ai părul subțire, recomandăm un fixativ cu fixare flexibilă sau mai slab. În cazul în care ai firul gros și puternic, atunci ai nevoie de o susținere mai puternică, adică de un fixativ cu putere mare de fixare.

Fixativ cu fixare flexibilă

Dacă stii că urmează să îți mai schimbi coafura pe parcursul unei zile sau pur si simplu vrei o fixare mai lejeră, atunci alege să folosești un fixativ pe care scrie flexible. Acesta îți va permite o coafură definită și vei putea să îți piepteni păruș fără dificultate. Fixativele pe care scrie flexible au o putere de fixare medie. Mai poti opta și pentru un fixativ cu fixare ușoară dacă vrei doar o definire lejeră.

Dacă simți că ți se încarcă părul și ai vrea un produs care nu lasă reziduuri, folosește un fixativ fără aerosoli, cum este cel de la Londa Shape It. Însă, dacă ai părul foarte moale, acest tip de fixativ nu este potrivit pentru tine. Nu ar face decât să accentueze problema.

Fixativ cu Fixare Fleibila Londa Shape It 250ml

Londa Fixativ cu fixare flexibila, fara aerosoli STYLE Shape It, 250 ml

Acest fixativ oferă o fixare flexiblă instantanee, are o formulă ușoară cu uscare rapidă. Se curăță ușor prin pieptănare și nu lasă reziduuri vizibile. Are în compoziție Micro-Polimeri, 3D-Sculpt și Panthenol.

Fixativ Osis Fixare Flexibila

Schwarzkopf Osis+ Elastic – Fixativ cu fixare flexibila 300ml

Fixativ Wella Eimi Fixare Flexibila 500ml

Wella Eimi Dynamic Fix – Fixativ creativ cu fixare flexibila 500ml

Joico Fixativ Flexibil

Joico Joishape – Fixativ de finisare si fixare flexibila 04, 300ml

Fixativ pentru volum

Așa cum povesteam mai devreme, un păr moale, fără volum poate fi destul de complicat de întreținut. Și în mod special reprezintă o provocare mai ales atunci când dorești să îi oferi mai mult volum.

Vestea bună este că acum poți găsi pe piață, de la branduri renumite, produse noi, cu specificații inovative, care te pot ajuta să obții coafura dorită cu foarte puțin efort.

In supermarketuri, dar si in saloanele de coafura, pot fi gasite multe brand-uri care ofera fel de fel de fixative pentru volum. Insa, chiar daca, folosind aceste produse vei beneficia de o imbunatatire vizibla, pentru a dobandi efectul maxim te poti folosi si de un mic truc:

Poți găsi în saloane, dar si în unele hypermarketuri și mai ales în magazinele online cu produse profesionale pentru îngrijirea părului, fixative pentru volum. Folosește acest tip de produs și vei vedea că părul tău va avea mai mult volum și va arăta mai bine.

Schwarzkopf Osis+ Volume Up – Fixativ pentru volum cu fixare medie 250ml

CECE Kreativ – Spray pentru volum cu fixare elastica 250ml

Fixativ pentru volum Wella Eimi Sugar Lift

Wella Eimi Sugar Lift – Spray pentru volum 150ml

Cum îl aplici corect

Stiliștii ne recomandă să aplicăm fixativul, de la o distanță de 10-15cm după ce am finalizat coafura, la final. Altfel distribuim uniform substanța de fixare pe o zonă cât mai extinsă. Ce se întâmplă dacă pulverizezi fixativ de la o distanșă foarte mică, aproape de păr și de scalp? Păi, părul se va umezi și firele de păr se vor lipi puternic între ele. Va rezulta o coafura cu aspect neplăcut și părul va suferi.

Alege produsul potrivit pentru părul tău

Dacă dorești să ai cele mai bune rezultate, alege un fixativ care a fost creat special pentru nevoile părului tău. Așadar, este important să iei în considerare textura părului tău atunci când vrei să cumperi un fixativ. Vei vedea că acum se găsesc în magazinele specializate fixative împărțite pe categorii, în funcție de diferitele tipuri de păr și ai de unde alege.

Atunci cand iti alegi fixativul este bine sa te uiti si pe eticheta sa vezi daca are functii speciale. Fixativele cu factor de protectie UV precum si cele rezistente la umiditate sunt alegeri excelente deoarece te ajuta sa detii cel mai bine controlul asupra coafurii si sa eviti astfel posibilele dezastre iminente.

Unele fixative au și specificații deosebite. De exemplu, unele au factor de protecție UV, altele sunt rezistente la umiditate.

Spray-uri cu fixare medie

Davines Fixativ cu fixare medie 400ml

Davines – Fixativ cu fixare medie Medium Hold 400ml

Davines Perfecting Spray Fixativ fixare medie

Davines – Fixativ cu fixare medie fara parabeni Perfecting 300ml

Insight - Spray cu fixare medie cu extract de macese, Medium Hold 250 ml

Insight – Spray cu fixare medie cu extract de macese, Medium Hold 250 ml

Spray-uri cu fixare puternică

Artego Hot Shot - Fixativ clasic cu fixare puternica 500 ml

Artego Hot Shot – Fixativ clasic cu fixare puternica 500 ml

Artego Hot Shot - Fixativ clasic cu fixare puternica 500 ml

Artego Hot Shot – Fixativ clasic cu fixare puternica 500 ml

Matrix Vavoom Freezing - Spray fixare puternica 500ml

Matrix Vavoom Freezing – Spray fixare puternica 500ml

Alfaparf Style Stories Original - Fixativ cu fixare puternica 300 ml

Alfaparf Style Stories Original – Fixativ cu fixare puternica 300 ml

Comentarii

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?