Produse

Cel mai bun ulei de păr – ghid pentru diferite tipuri de păr

Cel mai bun ulei de păr - ghid pentru diferite tipuri de păr

Ce este uleiul de păr?

Uleiurile de păr sunt alcătuite dintr-un ulei de bază și o combinație de uleiuri esențiale. Uleiurile esențiale sunt ecologice și naturale și se evaporă direct în păr dupa aplicare. Părul rămâne astfel neted până la urmatoarea aplicare.

Uleiul de bază folosit de regulă este unul presat la rece. Motivul pentru care se folosește acest tip de ulei este pentru ca produsul să își păstreze calitățile și pentru a rămâne nealterat pentru cât mai mult timp.

Produsele care conțin un singur tip de ulei, denumit și ulei pur, reprezintă alegerea ideală dacă ai părul deteriorat. Acestea au rolul de a înlocui uleiurile pe care scalpul nostru le produce în mod natural pentru a proteja firul de păr.

Care sunt beneficiile unui ulei de păr?

Părul tău are de suferit atunci când folosești instrumente de coafare cu căldură, când îl periezi ud, îl expui mult timp la soare sau îl supui la procedee chimice prea des. Pentru a preveni și a combate efectele nocive ale acestor factori asupra părului îți recomandăm să folosești un ulei de păr. Acesta are multiple beneficii pe care le vom enumera mai jos.

Asigură protecție termică

Un ulei de păr bun îți oferă protecție termică atunci când îți usuci părul cu uscătorul sau folosești instrumente de styling. Astfel, preîntâmpini o posibilă degradare mecanică și termică a firului de păr datorate căldurii emanate de aparatura de styling.

Netezește

Dacă aplici un ulei de păr pe părul 50% uscat sau chiar pe părul uscat în totalitate, acesta netezește suprafața firului de păr, făcându-l ușor de aranjat. Este grozav pentru a domoli un păr rebel sau pentru a defini buclele naturale.

Menține culoarea părului vopsit

Dacă ai părul vopsit, ar trebui să știi că folosirea unui ulei de păr te ajută să îți menții pentru mai mult timp culoarea părului. Părul devine mai neted și mai strălucitor și este protejat împotriva razelor UV care afectează pigmenții firului de păr.

Previne despicarea vârfurilor și oferă strălucire

Dacă vrei să ai un păr lung și sănătos, atunci folosește un ulei de păr mai ales la vârfuri, unde părul este mai uscat și mai fragil. O altă calitate a uleiului de păr este că te ajută să definești coafura finală și oferă luciu părului. Așadar, îl poți considera și un produs foarte bun pentru finisare.

Cum folosesti corect un ulei de par

Cum folosești corect un ulei de păr?

Un ulei de păr se aplică pe părul uscat doar pe jumătate, astfel încât substanțele hrănitoare să nu se dilueze. Pentru un păr creț, uscat sau aspru îți recomandăm să aplici uleiul de păr de la 3 centimetri de rădăcină în jos, până la vârfuri.

Poți folosi ulei de păr și dacă ai părul fin sau gras. Dar ai grijă să îl aplici doar la vârfuri, altfel vei încărca și mai mult firul de păr și părul va avea un aspect neplăcut. Mod de aplicare al uleiului de păr pentru a nu folosi o cantitate mai mare decât este necesară: pune-ți puțin ulei în palmă, apoi tamponează cu palmele ușor părul.

Poți să aplici uleiul pe părul umed și apoi să îș lași să se usuce natural sau îl poți aplica în cantitate mai mare ca pe o mască și să îl lași să acționeze peste noapte.

Dacă știi că ai un fond alergic, îți recomandăm să testezi o cantitate mică pe piele înainte de a folosi un ulei de păr pentru prima dată. Majoritatea uleiurilor au în compoziție mai multe tipuri de ulei și poți avea o reacție alergica la unul dintre ingredientele. Citește cu atenție lista de ingrediente și nu cumpăra niciodata un produs care are un ingredient la care știi că ești alergică.

Citește mai jos despre diferite tipuri de ulei și pentru ce tip de păr sunt ele recomandate. Aceste sunt printre cele mai des întâlnite uleiuri care sunt folosite ca îngrediente sau pure în produsele destinate îngrijirii părului. Vei găsi diferite opțiuni, pentru fiecare tip de păr și fiecare problemă. Citește despre ele și află care este uleiul de păr potrivit pentru tine.

Ulei de argan  – Ideal pentru părul vopsit sau subțire

Produsele care conțin ulei de argan sunt ideale pentru a hidrata intensiv și a descurca părul. Mai mult, produsele pentru păr cu ulei de argan previn deteriorarea părului cauzată de soare sau de aparatele de styling pentru că acest ulei formează o barieră protectoare împotriva razelor UV și a căldurii. Folosește acest tip de ulei și ca mască intens hidratantă.

Ulei de avocado – Un ulei lejer, pentru toate tipurile de păr

Uleiul de avocado are în compoziție acizi grași și minerale benefice pentru păr. În plus, acest ulei are în compoziție biotină, o proteină care hidratează și regenerează firul de păr. De aceea, uleiul de avocado este minunat pentru părul uscat și deteriorat. Uleiul de avocado mai conține și vitamina E, care previne ruperea și întărește cuticula părului. Îl poți folosi și ca tratament fără clătire, seara după spălare.

Ulei de cocos – Potrivit pentru părul ondulat sau creț

Dacă ai părul deteriorat, atunci uleiul de cocos va face minuni pentru tine. Uleiul de cocos conține vitamina E și acizi grași și este recomandat pentru părul creț sau ondulat, care este greu de descurcat. Poți să îl folosești și ca tratament înainte de șamponare, dacă îți dorești un plus de strălucire. Mai mult, uleiul de cocos hrănește în profunzime firul de păr, îl face mai catifelat și îl netezește.

Alte caracteristici importante pe care merită să le menționam: uleiul de cocos ajuta la prevenirea ruperii părului, stimulează creșterea părului și previne căderea sa.

Pentru a acționa mai eficient, pune câteva picături de ulei de cocos în palme și încălzește-l puțin înainte de a-l pune pe păr. Astfel va pătrunde în profunzime pentru că așa se deschide mai bine cuticula firului de păr.

Dacă ai părul sau scalpul gras, îți recomandăm să folosești uleiul doar pe vârfuri. Dacă ai părul uscat, aplică uleiul pe toată lungimea părului și lasă-l să acționeze cel puțin 30 de minute.

Ulei de jojoba – Un ulei care face minuni pentru creșterea părului

Uleiul de jojoba este considerat un hormon de creștere pentru păr pentru că are în compoziție o cantitate mare de minerale și vitamine, ceea ce îl face extrem de hrănitor. Acest ulei are capacitatea de a întări și hidrata intens firul de păr, fiind bogat în vitaminte precum B, C și E și cupru și zinc.

În comparație cu alte uleiuri, uleiul de jojoba este mai potrivit pentru a fi folosit ca mască și mai puțin ca tratament fără clătire pentru că este un ulei greu, care încarcă părul.

Ulei de macadamia – Oferă o hrănire intensă pentru părul uscat și creț

Uleiul de macadamia este ideal pentru părul creț, uscat și lipsit de strălucire. Acesta conține acizi grași nesaturați în proporție de minim 80%. Este un ulei foarte hrănitor pentru că are în compoziție complexul de vitamine B, vitamina A, fier, fosfor, Omega 7 și acid oleic.

Pentru rezultate spectaculoase, îți recomandăm să îl folosești de 2 ori pe săptămână. Îl poți folosi în combinație cu alte uleiuri, aplicat pe părul umed, pe toată lungimea părului, fără a ajunge la rădăcini însă. Îl lași să acționeze 20 de minute și apoi îl clătești. În câteva săptămâni vei sesiza că ai un păr cu un aspect mai sănătos, fără vârfuri despicate.

Ulei de măsline – Pentru păr strălucitor, neted și catifelat

Cred că ai aflat deja că uleiul de măsline nu face minuni doar administrat presat la rece intern, ci și extern, în produse cosmetice sau produse pentru îngrijirea părului. Uleiul de măsline este recunoscut pentru efectele sale benefice asupra părului: îți face părul mai catifelat, întărește firul de păr și previne ruperea sa. În compoziția sa vei regăsi acizi grași Omega 3, Omega 6, vitamine E, Vitamina B8 și fier.

Alte tipuri de ulei de păr care pot face minuni pentru părul tău

 

 

 

 

 

Comentarii

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?