Produse

Căderea părului la bărbați – care sunt cauzele și ce produse și tratamente sunt eficiente pentru combatere

Nu ești singurul bărbat cu problema aceasta – căderea părului este o problemă comună în rândul bărbaților. Conform statisticilor, aproximativ 40% dintre bărbați sunt afectați de căderea părului încă de tineri, începând cu varsta de 35 de ani. Până ajung la varsta de 50 de ani, aproape 85% dintre ei suferă de o subțiere semnificativă a firului de păr.

În acest articol vei afla care sunt cele mai frecvente cauze, cum le combați, care sunt miturile despre această afecțiune, dar și cum poți să previi și să tratezi în mod eficient căderea părului cu ajutorul unor produse profesionale bărbătești pentru îngrijirea și tratarea părului.

caderea parului la barbati

Ce este alopecia (căderea părului) și cum se manifestă la bărbați?

Alopecia este o afecțiune autoimună care afectează foliculii piloși de la nivelul scalpului și duce la pierderea localizată sau generalizată a părului. Deși nu este considerată o problema medicală serioasă și nu reprezintă un risc pentru sănătate, ea are un efect psihologic și poate să afecteze persoana care suferă de alopecie. Cea mai cunoscută formă de alopecie este cea involutivă sau de tip masculin, care se manifestă îndeosebi în a doua jumatate a vieții.

Tipuri de alopecie:

În funcție de gradul de extindere, alopecia este clasificată astfel:

 • Tipul I – căderea părului care se manifestă la bărbații tineri, care au în jur de 20 de ani și apare la nivelul frunții și tâmplelor.
 • Tipul II – apare în zona creștetelui la bărbații în jurul vârstei de 30 de ani.
 • Tipul III – apare la bărbații de 40 de ani, la nivelul frunții
 • Tipul IV – se întinde de la frunte până la vertex și apare la vârsta de 50 de ani.
 • Tipul V – se manifestă dupa 55 de ani, parul crescând doar la liziera.

Care sunt cauzele căderii părului la bărbați

Cauza principală pentru căderea părului la bărbați o reprezintă moștenirea genetică, iar gena pate să provină de la oricare dintre părinți. Cei afectați moștenesc foliculi de oăr cu o sensibilitate genetică la dihidrotestosteron, un metabolit biologic activ al testosteronului. Foliculii de păr sensibili la dihidrotestosteron  se micșorează și astfel durata lor de viață se scurtează.

Cele mai sensibile zone la dihidrotestosteron sunt cele din jurul tâmplelor și cele de pe scalp. Acestea sunt zonele unde se manifestă, în primă fază, subțierea și retragerea părului, dând naștere cheliei.

Pe lângă factorii genetici, stilul de viață joacă și el un rol important. S-au făcut studii care au evidențiat o legatură importantă între fumat și alopecie, în cazul bărbaților.

Pot fi însă multe motive care duc la căderea părului, iar printre acestea enumerăm:

 • Vârsta – înaintarea în vârstă reprezintă unul dintre principalele motive când vine vorba de căderea părului, însă și bărbații tineri pot să sufere de această problemă.
 • Alimentația – o alimentație saracă în vitamine, minerale și proteine poate să fie responsabilă de pierderea părului. Totodată, regimurile alimentare prea stricte, dietele rapide sau tulburările de alimentație duc la căderea excesivă a părului.
 • Excesul sau deficitul de vitamine sau minerale – Excesul de vitamina A sau deficitul de fier sau proteine poate să ducă la o cadere masivă a părului.
 • Schimbările hormonale – modificările hormonale, în special ale hormonului DHT (dihidrotestosteronul) sunt responsabile de căderea părului.
 • Infecții fungice ale scalpului – infecțiile netratate corespunzător sau la timp pot să determine căderea părului.
 • Medicamentele – unele medicamente au ca efecte adverse căderea părului. De aceea, este recomandat să citești cu atenție prospectul înainte să iei orice medicament.
 • Afecțiuni – anumite afecțiuni au ca simptom și căderea părului. De exemplu: afecțiuni ale tiroidei, lupus eritematos sau diabetul zaharat.
 • Greșeli în îngrijirea parului – dacă folosești un sampon nepotrivit tipului de par sau scalp sau utilizezi frecvent aparate cu acțiune termică, părul tău se va simți agasat și va slăbi, ceea ce va duce la căderea lui.
 • Traumatismele sau arsuri – acestea pot să conducă la căderea părului la bărbați – pentru căderea părului la bărbați.

caderea parului la barbati

Carențe care au ca efect căderea părului la bărbați

Asa cum menționam și mai sus, o cauză frecventa a căderii părului o reprezintă lipsa din alimentație a unor minerale sau vitamine.

 • Deficitul de zinc – zincul este un oligoelement mineral indispensabil organismului, esențial pentru celulele care se divid și se dezvoltă rapid, cum ar fi celulele părului, ale pielii și ale unghiilor. În alimentație, zincul este găsit în carnea roșie, ouă, fasole, piersici, caise sau grâu încolțit..
 • Carența de fier – lipsa fierului în organism duce la căderea părului. Printre alimentele bogate în fier se numară carnea roșie, ficatul de pasăre sau gălbenușul de ou. Vegetarienii pot consuma spanac, pătrunjel, rucola, năut, linte sau smochine ca alimente bogate în fier.
 • Deficitul de Vitamina B12 – este o vitamină care previne anemia și are un rol major în sănatatea părului. Lipsa vitaminei B12 din alimentație poate să ducă la căderea părului. Câteva surse importante de B12 sunt carnea, lactatele fermentate, ouăle, algele sau ciupercile Shitake.
 • Lipsa proteinelor din alimentație este un alt motiv din cauza căruia procesul de regenerare este încetinit. Cele mai bogate surse de proteine sunt pieptul de pui, tonul, soia, ouale sau nucile.

caderea parului la barbati

Cum se tratează alopecia?

În primul rând trebuie să identifici cauza căderii părului și abia apoi poți să stabilești care este tratamentul corect.

Dacă pierderea părului are la bază cauze genetice, acesta nu va crește la loc în mod natural. Desigur, poți să intervii cu medicamente sau cu intervenții chirurgicale (implant de păr). Anumite tratamente pot să ajute la prevenirea căderii părului, dar ele nu funcționează pentru toată lumea. Multe dintre aceste tratamente au și efecte adverse sau riscuri și este important să discuți cu un medic specialist înainte să iei orice medicament.

Daca îți cade părul din cauza stresului sau a medicamentelor pe care le iei, atunci încearcă sa vezi ce poți să faci ca să scapi de sursa problemei.

Daca nu este vorba de cauze legate de moștenirea genetică, căderea părului poate fi prevenită și remediată printr-un regim alimentar sănatos și prin îngrijirea corectă a părului.

caderea parului la barbati

Produse recomandate pentru căderea părului la barbați

Daca vrei să ai un par sănatos și să diminuezi căderea părului, atunci folosește produse de calitate, profesionale, care conțin ingrediente stimulatoare pentru creșterea părului.

Ceea ce poți să faci în plus este să folosești, pe lângă șamponul anticădere, loțiuni-tratament sau tratamente intensive sub formă de fiole. Acestea vor ajuta la fortificarea rădacinii firului de păr și vor stimula creșterea naturală.

Șampoane pentru căderea părului la bărbați

Șampon profesional pentru stimularea creșterii părului Schwarzkopf 3D Root Activator

Cu pantenol, taurină și carnitină, șamponul activează foliculul capilar și contribuie la redensificare prin reducerea căderii părului.

sampon impotriva caderii parului la barbati

Schwarzkopf 3D Men Root Activator – Disponibil aici!

Șampon pentru creșterea părului Indola Root Activating

Acesta întărește structura firului de păr, hidratează scalpul și stimulează regenerarea celulelor la nivelul scalpului.

sampon impotriva caderii parului la barbati

Indola Root Activating – Disponibil aici!

Șamponul Men Maxximum de la System Professional

Șamponul SP este nemaipomenit pentru fortificarea firului de păr, previne căderea acestuia și le oferă firelor elasticitate și rezistență sporite.

sampon impotriva caderii parului la barbati

SP Men Maxximum – Disponibil aici!

Șampon tratament împotriva căderii părului Oyster

Acest șampon are efect revitalizant și este ideal pentru curățarea părului fragil. Multivit shuttle, șamponul conține un complex de nano-molecule compuse din vitamina E, F, P, B5, sorbitol și glicerina și prezintă o acțiune revigorantă.

sampon impotriva caderii parului la barbati

Oyster – Șampon tratament împotriva căderii părului – Disponibil aici!

Șampon împotriva căderii părului Artego Rescue

Cu complexul Vitaplex ce întărește firul de păr, alge marine și glicogen, șamponul asigură elasticitatea firelor și rezistența lor.

sampon impotriva caderii parului la barbati

Artego Rescue – Șampon împotriva căderii părului – Disponibil aici!

Sampon pentru intarirea si prevenirea caderii parului Cece Experto Strong Professional

CECE Experto Strong Professional – Șampon pentru întărirea și prevenirea căderii părului

Datorită ingredientelor speciale, produsul întărește firul de păr, îi reduce fragilitatea și îl repară în cazul în care este degradat.

sampon impotriva caderii parului la barbati

CECE Experto Strong Professional – Disponibil aici!

Aici poți să vezi o listă cu mai multe șampoane profesionale de top pentru bărbați.

Balsamuri pentru prevenirea sau combaterea căderii părului

Balsam pentru întărirea și prevenirea căderii părului Cece Experto Strong Professional

Balsamul conține o formulă profesională de întreținere a părului slab și predispus la rupere și cădere. După aplicare părul devine flexibil și strălucitor.

balsam impotriva caderii parului la barbati

CECE Experto Strong Professional – Disponibil aici!

Balsam anticadere puternică a parului Nioxin 2 Revitaliser

Balsamul oferă rezistență părului și îi echilibrează nivelul de hidratare. Mai mult., previne degradarea și ruperea părului prin reducerea frecării.

balsam impotriva caderii parului la barbati

Balsamul Nioxin 2 Revitaliser – Disponibil aici!

Balsam pentru prevenirea căderii părului de la Cece Med Stop

Balsamul stimulează creșterea firelor noi, redă strălucirea și vitalitatea părului, îl lasă mătăsos și plin de energie.

balsam impotriva caderii parului la barbati

CECE Med Stop – Disponibil aici!

Fiole împotriva căderii părului

Fiole împotriva căderii părului Alfaparf Scalp Energizing Lotion

Acesta este un tratament intensiv pentru stimularea scalpului care normalizează ciclurile de viață și de creștere ale părului.

Fiole impotriva caderii parului la barbati

Alfaparf Scalp Energizing Lotion – Disponibil aici!

Fiole împotriva căderii părului No Gravity Cutinol de la Oyster

Aceasta este o loțiune cu acțiune de protecție a părului fragil și acționează împotriva căderii acestuia.

Fiole impotriva caderii parului la barbati

Oyster No Gravity – Disponibil aici!

Tratament fiole împotriva căderii părului Artego Rescue

Acest tratament este benefic pentru zonele unde părul s-a rărit și și-a pierdut din densitate. Tratamentul stimulează creșterea părului și îmbracă firele de păr într-un filtru protector.

Fiole impotriva caderii parului la barbati

Tratament Artego Rescue – Disponibil aici!

Fiole energizante împotriva căderii părului Davines Naturaltech Seasonal Superactive

Acesta este un tratament special pentru scalpurile fragile și pentru părul predispus la cădere și ajută la stimularea microcirculației pielii de la nivelul scalpului.

Fiole impotriva caderii parului la barbati

Davines – Fiole energizante împotriva caderii părului – Disponibil aici!

Kerastase – Fiole tratament împotriva caderii părului

Terapia Intensiva împotriva căderii părului combină trei molecule brevetate care luptă împotriva factorilor de cădere a părului.

Fiole impotriva caderii parului la barbati

Kerastase – Fiole tratament împotriva caderii părului – Disponibil aici!

Suplimente alimentare pentru combaterea căderii părului

În situația în care nu consumi frecvent alimente care conțin vitaminele și mineraele de mai sus, poți să optezi pentru un supliment alimentar. Pe piață poți să găseștisuplimente alimentare special concepute pentru creșterea părului care corectează deficitul de vitamine și nutrienți cauzat de un regim alimentar dezechilibrat.

Vitaminele de păr funcționează de la interior spre exterior – trebuie să treacă prin fluxul de sânge ca să ajungă la foliculii de păr, de aceea poate să dureze mai mult ca ele să ajungă să își facă efectul. De aceea este recomandat să le iei într-o cură de 2-3 luni.

vitamine împotriva caderii parului la barbati

Vitamine Hairfinity împotriva caderii părului – Disponibil aici!

Vitaminele Hairfinity ajută la menținerea unui echilibru al nivelului de vitamine și previn orice deficit care ar putea să afecteze scalpul și părul. Concret, acestea conțin vitaminele de care firele de păr și scalpul au nevoie ca să crească sănătos și și să fie bine oxigenat:

 • vitaminele A și D pentru un scalp sănătos cu proprietăți antioxidante
 • niacina pentru stimularea circulația sângelui
 • acidul pantothenic pentru foliculi mai puternici
 • vitamina B12 pentru oxigenarea scalpului și a foliculilor de păr
 • biotina pentru susținerea creșterii părului prin stimularea producției de keratină și creșterea elasticității părului.

Tonice și loțiuni pentru prevenirea și stoparea căderii părului

Tonic anti-cădere Energizing Thickening Davines

Acesta este un tratament special pentru scalpurile fragile și pentru părul predispus la cădere și ajută la stimularea microcirculației pielii de la nivelul scalpului.

tonic impotriva caderii parului la barbati

Davines Energizing Thickening – Tonic anti- căderea părului – Disponibil aici!

Tonic pentru stoparea și prevenirea căderii părului System Professional

Tonicul pentru păr Wella SP Men Maxximum Tonic poate să reducă o cădere ereditară a părului cu până la 50% după 3 luni de întrebuințare regulată.

tonic impotriva caderii parului la barbati

SP Tonic pentru stoparea și prevenirea căderii părului – Disponibil aici!

Loțiune concentrată împotriva căderii părului Cece Med Stop

Această loțiune medicală concentrată previne căderea părului și stimulează creșterea unor noi fire de păr, în timp ce redă străluciea și vitalitatea părului.

tonic impotriva caderii parului la barbati

CECE Med Stop – Loțiune concentrată împotriva căderii părului – Disponibil aici!

Ser împotriva căderii părului Balance Scalp Energy de la System Professional

Serul contribuie semnificativ la menținerea unui păr sănătos cu o creștere de durată.

ser impotriva caderii parului la barbati

System Professional Ser împotriva căderii părului – Disponibil aici!

Ser revitalizant impotriva caderii parului Vital Booster de la Londa Professional

Serul protejează împotriva ruperii și căderii părului, iar formula sa profesională curăță și stimulează scalpul.

ser impotriva caderii parului la barbati

Ser revitalizant Londa împotriva căderii părului – Disponibil aici!

Ritual de îngrijire ca să previi căderea părului

Dacă vrei un par sănatos, trebuie să acorzi o atenție deosebită îngrijirii sale. Iată câteva recomandari pentru un păr puternic și sănătos:

Nu te spăla pe cap în fiecare zi. Este suficient să te speli de 2-3 ori pe săptamană. Dacă te speli mai frecvent de atât, vei îndepărta uleiurile naturale care protejează firul de păr – este afectată bariera hidrolipidică a scalpului.

Folosește șampoane blânde și naturale. Adică fară sulfați, parabeni, uleiuri minerale, parafine sau coloranți sintetici. Pentru o șamponare, este suficientă o cantitate de mărimea unei monede.

Usucă cu blândețe părul. Tamponează ușor cu prosopul părul pentru a absorbi apa în exces. Daca ai părul mai lung, poți chiar să înfășori lejer părul în prosop. Evită să folosești frecvent: uscătorul de par, produsele de styling sau elasticele de păr daca ai părul lung.

Concluzie

Dacă vrei să ai grijă într-un mod adecvat de podoaba ta capilară și să o păstrezi în cea mai bună formă pentru o lungă perioadă de timp, poți să faci acest lucru fără prea mult efort suplimentar. Ai nevoie de o rutină pe care poți să o creezi foarte ușor și de care să te ții.

Profită de faptul că genetica nu este responsabilă pentru problemele cu care te confrunți și cumpără din gama de produse care previn și combat căderea părului.

Comentarii

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?